Сабори Братства Милићевића

Нашу идеју зближавања, упознавања и чувања духовних коријена, на најљепши начин остварили смо одржавањем Сабора братства Милићевића.

Десет је година отакао се родила идеја о утемељењу Сабора братства Милићевића. Била је то велика жеља бројних генерација прије нас, а овој генерацији част и обавеза да у једну руковет историје, легенде и предања, зачетог још у 14. вијеку, у времену Мрњавчевића, обједине братственичко биће Милићевића баш као славску икону Светога Николе, Светог Ђорђа, Светог Јована и Светог Архангела Михаила – крсног имена које Милићевићи широм свијета славе.

Наше саборовање, браћо и сестре, поред пригодног свечарског карактера, покренуло је низ питања и дало многе резултате. Ових десет година, братство је живело једним сасвим новим колективним животом.

Сабор је увијек састајање и сјећање, сусрету радовање.

Сабори – наше спомен чесме, уморног поје а болног оздрављују. Са оваквог једног извора потекли су давно из Херцеговине Светог Саве дједовине Милићевићи потоцима и понорницама, стазама и богазама, сеобама којима као да нема краја од Косова до данашњих дана.

Данас, када су и наши сабори већ дио историје, присјећамо се:

Први Сабор - Билећа 2001. године

Други Сабор - Билећа 2005. године

Трећи Сабор - Београд 2010. године

Четврти Сабор - Бeоград 2015. године